Sistemul de interfonie al locuinței – o expresie a stilului personal?

Să fii atent la detalii este o chestiune de bun-simț. Să ajustezi detaliile ca să exprime particularitățile personalității tale este o chestiune de stil.

Din 1905 și până azi producătorii germani de la GIRA au introdus pe piață produse cu un design fresh, mereu inovator și extrem de elegant. De la modestele lor începuturi când produceau întrerupătoare basculante până la statutul de fondator KNX, GIRA s-a asigurat întotdeauna că gama lor de produse înglobează cele mai recente tehnologii și cele mai captivante elemente de design.

Identificând o oportunitate pe piață, GIRA și-a extins gama de produse pentru a include o gamă de videointerfonie care se integrează ușor în gamele lor multi-premiate de rame pentru întrerupătoare. Dar sonerii și interfoane pentru clădiri există pe piață de când lumea, de ce ar fi cele de la GIRA diferite?

00017494
Sistemul de videointerfonie de la GIRA – control acces inteligent ce folosește o unitate centrală pentru a procesa instrucțiuni și informații reprezintă un progres față de soluțiile clasice de videointerfonie. Această unitate se conectează la o stație de interfonie de exterior și la una sau mai multe stații de interior.

Atât alimentarea, cât și datele sunt transmise printr-un cablu cu 2 fire, ceea ce înseamnă că soluția rămâne simplă, elegantă, ușor de instalat și cel mai important, sigură. Sistemul este de asemenea capabil de comunicare video constituind astfel o soluție completă de interfonie.

Sistemul de interfonie GIRA este modular și poate fi cu ușurință extins,  suportând o gamă variată de funcții inteligente. De exemplu, adăugarea unui TK-Gateway înseamnă că sistemul este capabil să transmită semnalul de la stația de acces până la 50 de numere diferite de telefon, facilitând controlul clădirii de la distanță.

Cu toate acestea, sistemul devine interesant atunci când se adaugă un IP-Gateway, Datorită acesteia, sistemul se deschide unor noi mulțimi de funcționalități incluzând posibilitatea de a programa cu ajutorul unui browser web și de a controla sistemul cu un PC. Această particularitate face sistemul potrivit pentru proiectele rezidențiale mici, dar poate fi extinsă și pentru clădirile de birouri.

00007682

Adăugarea unui IP-Gateway permite de asemenea integrarea uneia dintre cele mai recente inovații GIRA – dispozitivul polivalent de control al funcțiilor pentru clădiri inteligente G1.
G1 este un panou de control cu touch care deja stârnește entuziasm în lumea instalațiilor de clădiri inteligente datorită interfeței sale stylish și ușor de folosit. Funcționează ca o stație de interfonie ce oferă comunicare video datorită ecranului de 480×800 px, dar și comunicare audio de înaltă calitate. Poate fi de asemenea folosit pentru a vizualiza stațiile de exterior conectate și pentru a controla deschiderea porții sau a ușii de la intrare.

00016996
G1 se integrează foarte ușor în sistemul KNX pentru case inteligente ajutând utilizatorul să controleze iluminatul, jaluzelele și încălzirea de la acest mic panou inteligent. Ceea ce diferențiază G1 de celelalte soluții este abilitatea sa de a integra sistemul de control KNX cu cel de interfonie într-un dispozitiv de dimensiuni reduse, ușor de instalat și de folosit.
În cadrul sistemelor anterioare, echipamentele care funcționează în sistemul KNX și sistemul de control acces erau instalate relativ separat. Ceea ce însemna că instalațiile ce cuprindeau stații video de interior, precum și unități de interfațare KNX erau încărcate și inestetice.

Chiar dacă utilizatorii sunt din ce în ce mai bine informați, ei nu mai solicită produse sofisticate sau mai dificil de utilizat, ci interfețe simple, dar foarte puternice.

Atât sistemul de interfonie GIRA, cât și G1 reprezintă o opțiune ideală pentru proiecte rezidențiale mici, dar și pentru clădiri de birouri. Acestea te ajută să propui o soluție premium pentru beneficiarii tăi, simplu și rapid de instalat. Și nu numai atât – stilul în care le gândești locuința se va reflecta firesc în cele mai mici detalii, cum ar fi stația de interfonie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s