Spațiul de lucru reinventat: Idei de amenajare inteligentă a biroului de acasă

Indiferent dacă ești angajat sau freelancer, este posibil să fi nevoit să lucrezi de acasă uneori. Iar în perioada aceasta, poate ești chiar obligat să o faci.

În orice caz, suntem încântați să îți prezentăm câteva sfaturi practice pentru crearea mediului de lucru perfect acasă.

flexible-moebel-bubit-komposition-schraeg-regal-hero-version-2-1200x400

 

Un birou de acasă ar trebui să fie în primul rând un loc în care poți lucra fără ca cineva sau ceva să îți distragă atenția. Totuși, acest lucru nu se traduce prin eliminarea confortului. De fapt, doar cei care se simt relativ confortabil pot fi productivi pe perioade lungi. Un loc de muncă care este nu numai bine structurat, ci și amenajat într-un mod atractiv este unul care încurajează și motivația și creativitatea. Dacă dorești să faci asta, citește următoarele sfaturi.

  1. Separă munca de viața privată

Indiferent dacă lucrezi acasă în mod regulat sau doar în această perioadă, este ideal să ai spații separate pentru viața privată și pentru cea de birou. Nu ai nicio scuză nici măcar dacă nu dispui de cameră separată pentru asta. 

raumteiler-arper-paravan-credits-marco-covi-gelb-hero-slider-1200x400

Poți crea foarte ușor un spațiu în sufragerie sau în camera de dormit. Poți utiliza despărțitoarei de cameră, rafturi deschise, dulapuri sau chiar pereți într-o culoare care separă vizual zonele de locuit și pe cele de lucru. Prin intermediul tonurilor și pastelurilor naturale, te poți bucura de un design deosebit fără distragerea atenției. Zonele de lucru separate înseamnă, de asemenea, că este mai ușor să treci la viața privată după terminarea zilei de lucru.

 

  1. Amenajarea biroului de acasă pentru claritate și funcționalitate

Configurația biroului de acasă depinde cu siguranță de cât spațiu dispui. Cu toate acestea, propriile gusturi și munca pe care trebuie să o efectuezi joacă un rol esențial. Poți utiliza sisteme de mobilier modulare, flexibile, care pot fi adaptate la obiceiurile tale legate de muncă și viața de zi cu zi.

Încearcă un mobilier purist cu linii clare creează ordine vizuală, perfectă pentru structurarea spațiului. Poți depozita echipamente de birou în sertare sau în spatele ușilor din dulap. Acest lucru ajută la crearea calmului și clarității vizuale.

G-Pulse-Home-Office-Velux-Quartett-Hero-1200x400-1

 

  1. Găsește biroul potrivit

Biroul ar trebui să fie punctul central al planificării spațiului tău de lucru de acasă. Mărimea biroului și echipamentul suplimentar depinde de nevoile tale. Dacă lucrezi cu documente voluminoase, de exemplu, trebuie să te asiguri ai suficient spațiu pentru depozitarea lor temporară. 

Interior-Home-Story-Faiza-hero-slider-4-1200x400

Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului stând în fața ecranului PC-ului, un birou reglabil în înălțime reprezintă o alternativă viabilă – astfel încât să poți lucra în picioare. Acest lucru nu numai că susține un spate sănătos, dar, uneori generează sclipiri neașteptate de inspirație.

 

  1. Nu uita de confort

Parte indispensabilă a biroului este scaunul de birou potrivit. Ar trebui să fie confortabil și de asemenea, reglabil în înălțime, pentru a se adapta poziției și înălțimii tale șezând. Modelele cu spătar și cotiere sunt, de asemenea, potrivite pentru susținerea coloanei vertebrale. În ciuda formei ergonomice și a flexibilității, scaunele pot arăta chiar foarte bine. 

 

Dacă petreci perioade mai lungi de timp la birou, este posibil să vrei din când în când să stai pe o minge de gimnastică. Acest lucru te determină să faci o mișcare ușoară, cu multiple beneficii pentru spate și picioare. Cu toate acestea, o minge de gimnastică nureprezintă o opțiune permanentă de înlocuire a scaunului.

 

  1. Folosește fiecare centimetru pătrat pentru depozitare

În cazul în care convertești o parte din spațiul de locuit într-un birou de acasă, nu vei vrea să irosești niciun centimetru. Poți umple nișe mici cu rafturi tăiate la dimensiuni, care oferă și mai mult spațiu de depozitare. Poți plasa taburete mici în spațiile de sub birou. 

Dacă ai spațiu limitat, poți profita de înălțimea camerei pentru a stivui obiecte sau a așeza rafturi. Un suport pentru monitor pe perete poate oferi, de asemenea, mai mult spațiu pentru birou. Folosind rafturi telescopice, poți crea spații de depozitare reglabile între podea și tavan. Acestea pot funcționa, de asemenea, ca separatori de cameră.

 

  1. Iluminează inteligent

În mod ideal, biroul tău ar trebui să fie lângă o fereastră. Lumina naturală nu economisește doar costurile cu energia electrică, ci te face mai alert și mai productiv. Lămpile, însă, pot fi o alternativă excelentă pentru zilele mai întunecate și orele de seară. 

O lumină artificială caldă, cu o temperatură de culoare de până la aproximativ 3000 de grade Kelvin, pe de altă parte, oferă o atmosferă confortabilă și plăcută. Sistemele inteligente de iluminat sunt practice, permițându-ți să reglezi lumina în funcție de situație și cerințe prin simpla atingere a unui buton.

gira-plug-and-light-licht-hero-slider2-1200x400

Poți obține, de asemenea, surse de lumină flexibile, rotative și pivotante. Gira Plug & Light este o astfel de sursă de iluminare, care creează lumină direct de la priza de perete. Acest dispozitiv inovator luminează suprafața de lucru folosind un atașament pe care îl puteți roti cu 360 de grade, după cum este necesar.

 

  1. Decorare moderată

Un covor frumos, portretul unui artist sau orice alt lucru similar poate adăuga o notă personală biroului de acasă și poate contribui la o ambianță care să te facă să te simți bine. Prea multe decorațiuni în câmpul tău vizual pot, totuși, să distragă atenția. Accesoriile ar trebui să fie folosite temperat, mai ales când vine vorba de birou. Poate o plantă, fotografii cu cei dragi și câteva rechizite de birou sunt cu adevărat tot ce ai nevoie.

Leave a comment